Westerkerk aankondigingOp 3 juni 2024 vierde departement Enkhuizen groots haar 225-jarig bestaan in de Westerkerk. Het Nut Enkhuizen staat elk jaar weer garant voor een rijk gevuld programma met cultuur activiteiten. 

Secretaris Judith Karremans is een van de drijvende krachten achter het departement en de ceremoniemeester tijdens de jubileumviering. Leden en genodigden werden ontvangen met een gebakje en koffie en thee. Ton Dekker, voorzitter van het Nut in Enkhuizen, heette aan het begin van de bijeenkomst alle aanwezigen van harte welkom in de Westerkerk die zeer goed gevuld was. Het orgel van de kerk is momenteel in onderhoud en stond in de steigers. 

De boodschap van de Burgemeester van Enkhuizen, die helaas verstek moest laten gaan ,werd voorgelezen. Piet Hamelink, voorzitter van het landelijk Nut, sprak daarna de aanwezigen toe. De titel van zijn toespraak luidde ‘In het verleden ligt het heden, in het heden de toekomst’. Piet schetste het huidige tijdsgewricht waarin oorlogen in het Midden-Oosten en Oekraïne, Nederlandse en Europese bestuurlijke onzekerheden ons gedachtengoed bepalen. Toch zijn er mogelijkheden en kansen de samenleving te verbeteren zoals de eenzaamheid onder alleenstaanden en ouderen te verminderen.

“Gelukkig kennen we in ons land nog Nutsdepartementen, zoals in Enkhuizen. Met een eigen zelfstandig bestuur die vaak lezingen, koffiemorgens, muziekvoorstellingen, uitstapjes en andere culturele uitingen verzorgen. De vrijwilligers en departementsbestuurders krijgen veel waardering van het Maatschappijbestuur. Immers zij zijn het die deze trein op het goede spoor houden.”

 

Piet Toespraak Enkhuizen 2024

 

Het romantisch concert door het Amsterdam Festival Orkest o.l.v. dirigent en violist Robert Cekov was prachtig. Er werden verschillende bekende klassiekestukken uitgevoerd, waaronder Eine Kleine Nachtmusik van Mozart, De Bolero van M. Ravel, An der schönen blauen Donau van J. Strauss en The Second Waltz van Schostakovich . Het was een feestelijke middag die werd afgesloten met een hapje en een drankje. Lees meer in het Noord Hollands Dagblad.