Aaank BlokhuispoortHet Nut gaat luchten op de binnenplaats van de Bajes! Na anderhalf jaar Coronabeperkingen kan het Nut eindelijk weer een ledenbijeenkomst organiseren. Deze zal op zaterdag 9 oktober plaatsvinden in de voormalige gevangenis de Blokhuispoort in Leeuwarden. 

Het landelijk bestuur is blij dat er weer ruimte is voor ontmoeting. Het is inmiddels bijna twee jaar geleden dat de  Nutsbestuurder bij elkaar kwamen. Tijdens de ledenbijeenkomst op 9 oktober zullen vanzelfsprekend de geldende Coronamaatregelen in acht worden genomen.

De Blokhuispoort is een waardevol monumentencomplex dat deel uitmaakt van het beschermde stadsgezicht Leeuwarden. Het complex heeft een eeuwenoude historie als huis van bewaring. De geschiedenis van dit in 2008 leeggekomen rijksmonument gaat terug tot de 16e eeuw. De Blokhuispoort ontwikkelde zich van dwangburcht via plaats van rechtspraak en strafvoltrekking tot strafgevangenis. Het huidige monumentale gevangeniscomplex is gebouwd in de periode 1870-1895 naar het ontwerp van vader en zoon Metzelaar en heeft een vloeroppervlak van ca 16.000 m2. Het project is gerestaureerd en herbestemd door BOEi.

Ruim vijftig bestuurders van departementen van het Nut hebben zich aangemeld voor deze ledenbijeenkomst. De aanmeldingstermijn is gesloten.