Groningen Haren 2019 2020 2

Veel departementen openen in september of oktober een nieuw seizoen. Op de website van het landelijk Nut zijn veel programma's van deze Nutsdepartementen inzichtelijk. Niet alleen leden maar ook belangstellenden weten vaak via het landelijk Nut een departement in de buurt te vinden. 

De meeste departementen maken zowel digitaal als via flyers en hand-outs hun activiteiten wereldkundig.”

 

Groningen-Haren
Groningen-Haren heeft voor het seizoen 2019-2020 een origineel vormgegeven flyer. Dit grote departement trapte op 10 september af met een lezing door Jacques Hendrix over de schilder Rembrandt in de Jordaan. Ook krijgt de stichting MTC (museum Theater Commissie) aandacht. Deze commissie is in 1999 opgericht door de districten Noord- en Oost-Groningen. MTC organiseert jaarlijks een buitenlandse reis waar traditiegetrouw veel leden van het Nut aan deelnemen. Eind mei 2020 gaat de reis naar Baskenland.

Edam en Enkhuizen
Vanuit Noord-Holland kreeg het landelijke Nut de flyers van departement Enkhuizen en Edam toegestuurd. Deze zijn prachtig vormgegeven. Beide departementen bieden boeiende activiteiten aan. Departement Enkhuizen startte op 13 september met een algemene vergadering voor leden gecombineerd met een lezing over schoolgedrag van leerlingen en zaken die op school gebeuren die minder bekend zijn. Op 17 oktober organiseerde Edam een vergadering voor leden met na afloop de lezing Iran versus Saudi-Arabië.

Geldermalsen
Departement Geldermalsen ging gezamenlijk per bus naar de opera Carmen in Den Bosch op 16 oktober en meldt haar leden in een nieuwsbrief dat er 7 leden zijn ‘overgekomen’ uit Tiel, na de beëindiging van dit departement. Het departement heeft een forse groepskorting bedongen. Lees meer

Bergum
Departement Bergum heeft sinds 1 augustus 2019 een nieuwe website. De overzichtelijke en mooi vormgegeven website loopt technisch weer op rolletjes. Het programmaboekje 2019-2020 is ook toegankelijk gemaakt.

“’t Nut Bergum heeft al jaren een wachtlijst voor nieuwe leden, omdat zij niet meer dan 400 leden kunnen bedienen. Jaarlijks kunnen de leden kiezen uit een aantal culturele activiteiten. Daarnaast is in de bibliotheek een goedlopende uitleen van speelgoed te vinden, de zogenaamde Nutsspeel-o-theek. De Speel-o-theek heeft een groot assortiment aan speelgoed voor kinderen van 0 tot 9 jaar. Vrijwilligers zorgen voor een actueel aanbod en houden rekening met de leeftijden en wensen van ouders.

 Bestuur 768x476
Bestuur departement Bergum:
Boven van links naar rechts: Didi Boskma, Johannes Paulusma en Edith van der Roest Onder van links naar rechts: Jan Algra, Nini van Huizen-Dijk, Ina Hoogenberg en Jouke Klijn

Zuid-Nederland

In het Zuiden hebben de leden van departement Langstraat het seizoen al op 27 augustus geopend met een bezoek aan Middelburg en Veere in de provincie Zeeland. Het departement heeft net als departement Noord-Beveland, naast een eigen website ook een eigen facebookpagina waar activiteiten worden aangekondigd.