Schiekade77 Nut RotterdamVeel onlineberichten over activiteiten van departementen verschijnen op de Facebookpagina van het landelijk Nut. Ook zonder Facebookaccount kunt u deze berichten lezen. 

Hieronder treft u twee berichten aan over activiteiten van het Nut in Rotterdam en Edam die afgelopen periode op de Facebookpagina zijn gepubliceerd..

Elk jaar organiseert departement Rotterdam in februari een lezing in Arminius. Op 4 februari jl. sprak Beatrice de Graaf over het verlangen naar een radicale verlossing. Als hoogleraar aan de Universiteit Utrecht onderzoekt zij de geschiedenis van terrorisme, oorlog en geweld – en is vooral geïnteresseerd in de strijd daartegen. Beatrice de Graaf publiceerde onder meer Gevaarlijke vrouwen, Theater van de angst en Terrorists on Trial. De lezing wordt net als die van de voorgaande jaren op de website van het Rotterdamse Nut gepubliceerd.

In Noord-Holland zijn er een paar goed draaiende departementen die activiteiten organiseren waarvoor veel belangstelling is. Zo was er bij Edam een grote opkomst bij de lezing door René Dessing over buitenplaatsen

De leden van departement Beemster in Noord-Holland hebben onlangs besloten het departement op te heffen. Het Maatschappijbestuur ontving begin 2019 het verslag van de laatste ledenvergadering en de eindbalans van het departement.

 

Foto: Schiekade 77, Rotterdam. Het secretariaat van departement Rotterdam is hier gevestigd. (bron: Stadsherstel Historisch Rotterdam)