logo Langstraat 170

Zaterdag 6 oktober 2018 was het 170 jaar geleden dat het Nutsdepartement Langstraat/ Waalwijk werd opgericht. Het bestuur besloot deze mijlpaal groots te vieren met de leden. Er werd ook iets gedaan voor de Waalwijkse gemeenschap. 

Begin oktober was het zover, zowel leden als niet-leden konden meegenieten van een aantrekkelijk jubileumprogramma. Donderdag 4 oktober hield kunsthistoricus Rik Suermondt een lezing over het leven en de kunstwerken van zijn vader Wim Suermondt. Hij was een bekend en veelzijdig Waalwijks kunstenaar wiens 10de sterfdag dit jaar wordt herdacht. De lezing werd georganiseerd in samenwerking met de bibliotheek.

Zaterdag 6 oktober stond er een feestelijke bijeenkomst gepland voor leden en genodigden in ‘Theater de Leest’. De gasten werden ontvangen met een kopje koffie/thee en een Nutsgebakje. Na een woord van welkom door de voorzitter Eric Dörr, volgden een toespraak door de burgemeester Nol Kleijngeld (lees meer) en door de voorzitter van het Maatschappijbestuur Piet Hamelink. De laatste spreker benadrukte in zijn toespraak  e belangrijke betekenis van vrijwillegers voor een vereniging zoals departement Langstraat is. 
Na het officiële gedeelte volgde een voorstelling van taalkunstenaar Wim Daniëls met als thema “De geschiedenis van het Basisonderwijs.” Hij bracht op zijn eigen ludieke manier een goed verhaal en had binnen de kortste tijd de lachers op zijn hand. Na afloop werd de expositie Wim Suermondt officieel geopend door de burgemeester Kleijngeld. De expositie van schilderijen van Wim Suermondt is tot begin januari 2019 te zien in de boven foyer van ‘Theater de Leest’ in Waalwijk. De middag werd afgesloten met een gezellig samenzijn.

De feestelijke jubileumactiviteiten werden woensdag 10 november afgesloten in het ontmoetingscentrum de Haven met een feestelijk buffet voor de 70 leden die dit jubileum meevierden. De voorzitter van de jubileumcommissie, Boudewijn de Graaf, verraste de aanwezigen met een ludieke sketch o.a. over enkele memorabele gebeurtenissen binnen het departementsbestuur.
Departement Langstraat kijkt terug op een fantastische viering van het 170-jarig bestaan. Ook voor het vervolg van 2018-2019 biedt Langstraat haar leden een interessant programma aan. Lees meer