Op 18 en 19 maart 2011 organiseert het Oranje Fonds samen met duizenden organisaties in het land NL DOET, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NL DOET zet vrijwillige inzet in de spotlights en activeert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. Het Nut vraagt graag aandacht voor deze actie omdat deze maatschappelijke betrokkenheid stimuleert en laat zien welke belangrijke rol vrijwilligers spelen in onze samenleving.

Overal in het land zijn leuke vrijwilligersactiviteiten te doen. Veel bedrijven en vrijwilligers zetten zich in de afgelopen jaren in tijdens NL DOET. Zo hebben medewerkers van ABN AMRO, Cisco, Nuon, De Bijenkorf enYacht een voetbalclinic begeleid voor kinderen in achterstandssituaties. Meer dan honderd medewerkers van zeven Vestia-bedrijven gingen vorig jaar aan de slag in het eigen werkgebied. In 2011 wil NL DOET nog meer mensen op de been krijgen dan in 2010, toen 150.000 Nederlanders meededen aan de actie. Op de website www.nldoet.nl is een heel scala aan activiteiten te vinden. U kunt zich hier met klussen of als vrijwilliger aanmelden.

Vrijwilligerswerk vormt het hart van sociale initiatieven. Daarom zet het Oranje Fonds met NL DOET de schijnwerpers op vrijwillige inzet. Zo laten zij zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn en dragen zij bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Het Oranje Fonds is het grootste nationale fonds op sociaal gebied. Per jaar besteedt het ongeveer € 24 miljoen aan organisaties en initiatieven die de sociale cohesie versterken in Nederland en in het Caribische deel van het koninkrijk. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn het beschermpaar van het Fonds. Het Oranje Fonds is een onafhankelijk fonds. Het geld voor de actie komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden van het Oranje Fonds. Doet u ook mee aan NL DOET ?