Joyce Jansen Pierik is sinds april 2010 actief in het Maatschappijbestuur van het NUT. Zij draaide het jaar ervoor al mee als aspirantlid en is tijdens het jaarcongres in 2010 als bestuurslid benoemd. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met haar.
Sinds 2003 is Joyce voorzitter van het departement Olst-Deventer. Dit  actieve departement verzorgt  iedere maand  drie  à  vier activiteiten waaronder workshops koken, Turks, Italiaans, leerzame excursies zoals een bezoek aan een gevangenis en rechtbank en lezingen over tal van onderwerpen bijvoorbeeld over de advocatuur, musea, fabrieken en tuinen.
Als financieel administratief medewerker was zij in het verleden werkzaam in het Midden- en Kleinbedrijf (MKB).  Haar werkzaamheden in het MKB eindigde in 2008 door onvoorziene omstandigheden. Zij richt zich daarom nu meer op vrijwilligerswerk en is onder andere overblijfoma op een basisschool. Ook helpt zij kinderen met leren lezen op de St. Willibrordschool in Olst. Samen met haar partner is zij gastouder van twee kinderen. Joyce is 36 jaar getrouwd en heeft drie kinderen, een zoon, twee dochters en een kleindochter en bonuskleinzoon. 

      
            
                  Bestuur vlnr: Elly van den Berg-van Ooijen, Cor den Boer, Rik Goedman, Joyce Jansen-Pierik, Arno Boon

Ook is zij lid van de ledenraad van de Rabobank Salland en denkt ze mee met het Coöperatiefonds. Dit fonds beoordeelt aanvragen van verenigingen en andere maatschappelijke organisaties die een bijdrage vragen voor diverse activiteiten. Joyce is direct betrokken bij de totstandkoming van het nieuwste project van ‘t NUT ‘Wat Doe Jij? ‘ in haar regio. Enthousiast vertelt zij daarover het volgende: “Sinds dit jaar probeer ik het project ‘Wat Doe Jij?’ uit te rollen in onze regio. We starten in Salland. Als het in Salland goed gaat lopen dan willen we dit als departement verder uitrollen over de provincie Overijssel. Dit doen we in samenwerking met het Theaterschip Drost van Salland in Deventer. Het loopt ongelooflijk goed met dit project. Er hebben zich inmiddels meer dan 40 klassen van verschillende scholen aangemeld. Joyce is druk met het coördineren: financiële dekking zoeken; folder maken, zaken kortsluiten met het theaterschip’. Departementen die ook aan de gang willen met het project ‘Wat Doe jij?’ kunnen hier terecht of contact zoeken met Joyce Jansen-Pierik.