Aankondiging Volksbank

 Het archief actueel

Het verleden van het Nut staat regematig in de belangstellling. In het hiernavolgende aandacht voor een publicatie van de historische vereniging op Goeree-Overflakkee en de voormalige nutsbibliotheek in Nijkerk.

’t Nut in de De Ouwe Waerelt                                                                         

In het nieuws op Goeree-Overflakkee – In de decemberuitgave van De Ouwe Waerelt, het blad van historische vereniging De Motte, is een document gepubliceerd van de hand van Eva Lassing-van Gameren dat de lezer een kijkje gunt in het reilen en zeilen van de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Zaken die toen aan de orde kwamen blijken ook nu nog actueel te zijn. Contributie-inning, oprichting, samenwerkingsverbanden en opheffingen van verschillende departementen, jubilea en diverse sociaal-culturele activiteiten. Halverwege is dan ook een stuk dank en erkenning te lezen dat ook heden ten dage op zijn plaats zou zijn. “Onze Nutsbestuurders die met zorg en interesse de programma’s voorbereiden komt veel dank toe voor hun onverplichte arbeid.” Lees meer

Nutsbibliotheek’ in Nijkerk 155 jaar

NutsbibliotheekDe Nijkerkse bibliotheek bestaat in 2017 155 jaar en dat wordt gevierd. In 1862 begon de geschiedenis met de oprichting van de Nutsbibliotheek. Vandaag de dag zien we dat deze voorziening uitstekend met de tijd is mee gegaan: er worden gratis onlinecursussen aangeboden en de bieb is goed te vinden op social media. De gemeente heeft voor dit bijzondere jubileum een cheque van 1550 euro cadeau gedaan. Het hele jaar zullen er jubileumactiviteiten worden aangeboden aan zowel leden als niet-leden. Ter ere van het 155-jarig bestaan is in het Museum Nijkerk een kleine expositie ingericht over de historie. Kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang tot het museum en krijgen bij een bezoek benodigdheden mee om zelf een boekje in elkaar te zetten. De expositie is tot en met december 2017 te bezichtigen. Lees mee .