224-ste Algemene ledenvergadering in Bellingwolde

Op zaterdag 16 april 2016 zal de 224-ste Algemene Ledenvergadering op uitnodiging van departement Bellingwolde worden gehouden in het dorpshuis ‘De Meet’ in Bellingwolde. Het departementsbestuur heeft een interessant programma samengesteld na de vergadering voor de leden van 't Nut.

Omdat Bellingwolde (gemeente Bellingwedde) niet makkelijk bereikbaar is met het openbaar vervoer zal er in de ochtend vanaf NS-station Groningen een touringcar vertrekken naar Bellingwolde. De departementen zullen in februari op de hoogte worden gesteld van het programma.                                            

  mow

Foto: Museum De Oude Wolden

Na afloop van de vergadering zullen de leden met een touringcar een tocht kunnen maken door de omgeving van Bellingwolde. Er zal een bezoek worden gebracht aan het Museum de Oude Wolden. Dit geheel vernieuwde Museum De Oude Wolden is een eigenzinnig museum gelegen in het prachtige landschap van Noordoost-Groningen. Regelmatig wisselen de exposities elkaar af in het museum. De permanente expositie omvat werken van de magisch realist Lodewijk Bruckman. Een gedeelte binnen de permanente expositie is gereserveerd voor werken van andere regionale kunstenaars.  De Hoofdweg in Bellingwolde – waar langs ook het museum is gelegen - is één van de mooiste straten van de provincie Groningen. Er staan veel monumentale villa boerderijen. De Hoofdweg is niet voor niets aangewezen als beschermd dorpsgezicht.

In de gemeente Bellingwedde staan ook vier korenmolens, veelal in eigendom van de gemeente. Deze worden regelmatig in bedrijf gesteld door vrijwilligers. Een van de molens staat aan het B.LTijdenskanaal in het plaatsje Veelerveen (foto).   

Onderweg zal ook De Burcht Wedde worden gepasseerd. Dit is een romantisch kasteeltje met een roemrucht verleden. Momenteel is er een restaurant in gevestigd. Tevens doet het dienst als vakantieverblijf voor kinderen, die niet zelf de mogelijkheid hebben om met vakantie te gaan.