Projecten mede dankzij NUTfonds gerealiseerd

 In de afgelopen twee jaar hebben verschillende projecten subsidie ontvangen van 't NUTfonds. Behalve een financiële verantwoording achteraf verneemt de Maatschappij steeds vaker ook een bericht over de realisatie van het project. Van de Rotterdamse organisaties Resto VanHarte en de Stichting Kinderburgemeester Nesselande ontving 't Nut leuke en goede berichten retour.

  

Van Resto VanHarte ontving ’t Nut onlangs een bedankje voor de bijdrage vanuit ’t NUTfonds in 2014. Het project zet zich in voor mensen en groepen die door maatschappelijke veranderingen in een sociaal isolement zijn geraakt. Met de eettafel als bindmiddel in Rotterdam in het Oude Noorden helpt stichting VanHarte, in nauwe samenwerking met lokale en nationale wijkpartners, deze mensen weer op weg in de samenleving. Resto VanHarte in het Oude Noorden van Rotterdam kan mede dankzij de financiële steun van ’t Nut terugkijken op vele succesvolle avonden. Bijzonder geslaagd was de ‘Turkse avond’ die werd afgesloten met een concert door een Turks koor (RYSK). Gedurende de Turkse maaltijd, gekookt in samenwerking met chefkok Sali van restaurant Bazhaar ontmoetten de Turkse en de vaste Resto VanHarte gasten elkaar aan tafel. Ook de ‘studentenavond’ was een groot succes. De studenten van de social work opleiding hebben een presentatie gegeven aan de gasten en meegeholpen in de bediening om te ervaren hoe het is om op deze manier betrokken te zijn bij de kwetsbaardere medemens.

De Stichting Kinderburgemeester Nesselande in Rotterdam kreeg in 2014 ook een bijdrage uit het Nutfonds. Dankzij die steun heeft de stichting onder toeziend oog van de kinderburgemeester en kinderraad van Nesselande een drietal actieve evenementen voor kinderen georganiseerd. Een Vlottenbouwwedstrijd op het terrein van waterscouting Dorus Rijkers was daarvan een voorbeeld. De ingrediënten waren de volgende: goed weer, een enthousiast aanmoedigend publiek, mooie vlotten en pannenkoeken toe! De maker van het mooiste, het snelste en het origineelste vlot kregen allemaal een prijs. Ook de skatetocht voor jong & oud en de waterspelen rond de Zevenhuizerplas kwamen op deze manier tot stand.

Wilt u meer lezen over projecten die subsidie ontvingen van 't NUTfonds? Bekijk dan de berichten hierover in het archief van deze website.