‘Kunst op Stap’ in Nutshuis

De eerste verdieping van het pand van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen in Edam, ook wel Nutshuis genoemd, wordt al een aantal jaren niet meer gebruikt door het secretariaat. De verdieping functioneerde al enige tijd slechts als opslag voor de oude boeken van 't Nut en voor een deel van het archief. Het archief zal de binnenkort verhuisd worden naar de zolder.

Ook zal er een aantal boeken naar de afdeling Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek in Amsterdam worden overgebracht. Daar is daar een afdeling die zich met 18e en 19e-eeuwse Nut-documenten bezig houdt. Een groot deel van de boeken gaat naar het onderwijsmuseum te Dordrecht.

De nieuwe gebruikers per september 2014 zijn de dames Angélique van den Hogen en Ella Aberson van de organisatie ‘Kunst op Stap’.  Met veel enthousiasme brengen zij hun plezier in het schilderen en de opgedane kennis en ervaring samen in verschillende workshops. Bij Kunst op Stap kunnen mensen in groepsverband direct aan de slag en als echte kunstenaars hun artistieke kant ontdekken. De deelnemers maken in één dag een eigen tekening of schilderwerk dat met gepaste trots mee naar huis genomen kan worden.

De andere gebruikers van het Nutshuis zijn op de begane grond de Muziekkamer en  de tweede verdieping het Instituut voor hulp bij dyslexie en andere leesproblemen.

(2014)