Begin 2013 ontvingen voor het eerst twee projecten vanuit het NUTfonds een bijdrage. Er volgden meer projecten die subsidie ontvingen. In augustus 2013 werd aan een viertal  projecten subsidie toegekend. Sommige projecten zijn gerealiseerd en andere zijn nog in voorbereiding. Van drie projecten is er een eindresultaat of tussenstand te melden.

Amathysta, de Koninklijk erkende vereniging van amateurgeologen, paleontologen en -mineralogen kreeg in augustus 2013 subsidie van het NUTfonds voor de aanschaf van zaag en slijppan. De subsidie is heel goed terecht gekomen naar blijkt. De trilpan is reeds gebruikt bij de activiteit 'steentjes slijpen' voor kinderen. De zaag is ingezet bij een verenigingsactiviteit. 

NK-Danssport-2013De Stichting Danssport op maat organiseerde op 16 november 2013 het NK in de danssport voor mensen met verstandelijke beperking. Dit evenement werd voor het eerst in Ermelo gehouden met een record aantal deelnemende dansparen van 134. Lees meer over dit bruisende evenement hier.

Nut Departement Winschoten kreeg in augustus jl. voor het Project ‘Wat Doe Jij?’ subsidie toegekend. Voor de regio Zuid-Oost Groningen is inmiddels een speellijst samengesteld van scholen waar het project 'Wat Doe Jij?' gaat spelen. In de volgende nieuwsbrief zal over de voorstellingen meer informatie volgen.