Hans FiedeldeijHans Fiedeldeij is sinds 2009 lid van het departement Heusden. In 2012 werd hij gevraagd om secretaris van het departement te worden en sinds 2015 is hij actief als voorzitter. 

 

Hans kijkt graag terug op de paar veelbewogen jaren als voorzitter van het departement. Naast veel boeiende lezingen zijn de jaarlijkse excursies naar historische steden in Nederland en België altijd fijne evenementen. De viering van het 200 jarig bestaan op 15 juni 2019 was een hoogtepunt voor alle leden van het departement. Er waren een drietal toespraken en een zeer geslaagde muzikale “high tea” voor de circa 75 leden en genodigden in de tuin van het Gouverneurshuis in Heusden. Hans vertelt: ‘Positieve energie krijg ik vooral van de fijne samenwerking binnen ons bestuur en daarnaast heb ik altijd een beroep kunnen doen op onze landelijk voorzitter Piet Hamelink indien er ondersteuning of goede raad nodig was.’

Departement Heusden ontkomt natuurlijk niet aan de gevolgen van de Covid-19 pandemie en heeft daarom na de eerste lezing in januari helaas alle activiteiten voor 2020 stopgezet. Om de circa 100 leden toch nog een ‘hart onder de riem’ te steken in deze sombere tijden, hebben zij onlangs een klein presentje (notitieblokje met pen) …..thuis bezorgd gekregen. Het departement hoopt vanaf januari 2021 weer met lezingen in de Open Hof te kunnen beginnen.

Hans is meer dan zijn werk voor het Nut; hij zit niet stil na zijn pensioen. Hij zal zich de komende jaren als projectleider van de Lions Club Heusden in gaan zetten voor een “Swim to Fight Cancer” (onderdeel van het KWF). Dit evenement in de vesting Heusden staat voorlopig gepland voor september 2022. Ook geeft hij als vrijwilliger nog twee uur in de week teken- en schilderles aan senioren in Giessen/Rijswijk. Van jongs af aan heeft hij veel aan sport gedaan, o.a. voetbal, honkbal, tafeltennis en ook nu nog is hij elke week op de tennisbaan actief. Als mede-eigenaar van een St. Ayles skiff roeit hij ook regelmatig met vier kameraden op de grote rivieren in Nederland en de afgelopen jaren ook op de Thames, de Clyde en in de Ierse Zee.

Voor de toekomst van het Nut hoopt Hans vooral dat iedereen gezond mag blijven. Dat vormt voorlopig de grootste uitdaging voor de nabije toekomst voor iedereen en dus ook voor het Nut.

Korte vragen voor Hans

- Een tentoonstelling of lezing;
- Geld schenken of meehelpen aan goede doel
- Vertrouwen of controleren
- Principes of meebewegen
- Vergaderen of verjaardag schoondochter
- Natuurvakantie of cultuurreis
- Mojito of glas wijn
- bridge of klaverjassen
- Windows of Apple
- Netflix of NPO
- Whatsapp of e-mail
- Jong of ervaren