Op 21 april 2018 vond op een zonovergoten warme voorjaarsdag de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats in de Grote Capitulatiezaal van hotel De Wereld op uitnodiging van departement Wageningen.

Hotel De Wereld is een plek van bijzondere historische betekenis in Wageningen. Op 5 mei1945 werd hier over de capitulatie van de Duitse bezetters onderhandeld. Ter herinnering daaraan vindt er jaarlijks op 5 mei een defilé plaats. Wageningen wordt niet voor niets ‘Stad der Bevrijding genoemd. 

Voorafgaand aan de ALV werd er een buitengewone ledenvergadering gehouden. Tijdens deze buitengewone ALV werd er gesproken over de samenwerking tussen van de Maatschappij en het VSBfonds. Er werd door de leden een voorstel aangenomen vanuit het Maatschappijbestuur waarin onder meer in is opgenomen dat er een adviescommissie inzake Maatschappijvermogen en Statutenherziening/aanmeldingen wordt ingesteld. De vigerende statuten blijken vaak niet meer aan te sluiten bij de realiteit van de vereniging.

Tijdens de lunch, die buiten plaatsvond, was er gelegenheid de fototentoonstelling van de gebeurtenissen in mei 1945 te bekijken.
De burgemeester van Wageningen, Geert Rumund, nam het woord na de lunch. Hij reikte twee penningen uit aan bestuursleden van het eerste uur van departement Wageningen: Arno Boon en Kor Paap. Beide heren mogen zich voortaan erelid noemen van het Wagenings Nut. De jonge voorzitter van het departement Wageningen Michael van den Born, nam hierna het woord. Hij gaf een toelichting op de lokale activiteiten die het Wagenings Nut heeft ondersteund in de afgelopen periode. Lees meer

ALV 2018 2Vervolgens gingen de aanwezigen te voet naar de nabijgelegen Beeldengalerij Het Depot. Onderweg gaf Arno Boon toelichting op de omgeving. Het Depot is een particulier museum voor hedendaagse beeldhouwkunst, gevestigd op drie locaties die onderling verbonden zijn door een prachtig arboretum. Bij mooi weer is de beeldentuin een aanrader. Lees meer
Na ca. een uur in Het Depot te hebben doorgebracht na een korte toelichting van een van de vrijwilligers wandelde het gezelschap weer terug naar hotel De Wereld, waar de dag werd afgesloten met een hapje en een drankje.

ALV 2018 3