Als een departement een subsidieaanvraag wil steunen, dan doet het er goed aan een aanbevelingsbrief te schrijven; het departement mag echter – als intermediair – niet zelf subsidie aanvragen. 

Streekmuseum Volkssterrenwacht Burgum - Sterrenbeelden in een handomdraai       

Het Streekmuseum Volkssterrenwacht Burgum diende een Nutfondsaanvraag in voor het project “Sterrenbeelden in een handomdraai.” Het streekmuseum dat ook bekend staat als Observeum is een unieke combinatie van een streekmuseum en observatorium dat sinds jaar en dag bijdraagt aan de educatie van jong en oud. Wie wil leren is er welkom om meer begrip te krijgen over het universum, de geschiedenis en maatschappij. Omdat het streekmuseum opereert op een wijze die past bij de doelstellingen van ’t Nut, kan het rekenen op financiële steun vanuit het Nutsfonds. De bijdrage vanuit het Nutfonds voor dit project bedraagt €2000,=.

Internationaal Dansfestijn Burgum – Moai Fuort

Moai Fuort is de nieuwe naam van het multiculturele internationale dans- en muziekfestival in Burgum. De organisatie is in handen van de stichting Internationaal Dansfestijn Burgum met als missie wederzijds begrip te creëren voor elkaars culturen. “Sûnder de barrière fan de taal kin mei dûns it hert rekke wurde.” Oftewel: “Zonder de barriere van taal, kan met dans het hart worden geraakt.” Door elkaar te ontmoeten en de onderlinge verbinding door dans en muziek maken bezoekers, vrijwilligers en deelnemers kennis met elkaars cultuur en gewoonten. Via de facebookpagina: https://www.facebook.com/MoaiFuort/ is veel ontdekken over de invulling van het festival.  In 2017 vond het festival, dat vanuit het Nutfonds een subsidie toegekend heeft gekregen, voor de 14e keer plaats van 3 t/m 9 juli 2017. De bijdrage vanuit het Nutfonds voor dit project bedraagt €2000,=.

Nut GaydeafGay Deaf on Tour - Gay deaf pride 2017

Gay deaf on tour is een stichting die zich zich inzet om een comfortabele plaats in de samenleving te creëren voor GLBT’se die doof of slechthorend zijn. Voor realisatie van de Gay Deaf Pride 2017 is een fondsaanvraag gehonoreerd vanuit het NUTfonds. Op de website is te lezen dat deelnemers in de week voorafgaand aan de gaypride 2017 in Amsterdam tal van activiteiten aangeboden krijgen. Op het programma staan onder meer een diners in een gebarentaalrestaurant en een “Dance & Moveworkshop”. Ook is er ruimte voor lezingen door GLBT-sprekers die doof of slechthorend zijn, afkomstig uit binnen en buitenland. Zij delen hun kwetsbare en tegelijkertijd inspirerende verhalen. Dit project kreeg een aanbeveling van een Nutsdepartement. Hier is meer informatie over Gay Deaf on Tour te vinden. De bijdrage vanuit het Nutfonds voor dit project bedraagt €3500,=.

Panorama Fryslân Franeker 2018 – Inside/Out

Het project Inside Out ontving ook subsidie vanuit het Nutfonds. Met het project willen de initiatiefnemers een artistieke bijdrage leveren aan de Culturele Hoofdstad 2018. Er wordt een panoramaschilderij gemaakt met een professioneel kunstenaar in samenwerking met mensen uit diverse GGZ-locaties in Friesland. Het Inside/Out Panorama geeft een landschap weer van stemmingen dat ook het spanningsveld tussen de innerlijke wereld van de mens en de buitenwereld weergeeft. Het eindresultaat bestaat uit geschilderde elementen, geprojecteerde persoonlijke citaten en muziek. Medio 2018 staat de opening gepland. De bijdrage vanuit het Nutfonds voor dit project bedraagt €5000,=.

Het MuteSounds festival

MuteSounds Flyer 2017

Het MuteSounds festival 2017 heeft zich ook bij het Nutfonds gemeld voor een subsidieaanvraag. Dit festival, dat op de Pier van Scheveningen wordt gevierd, brengt mensen samen. Bezoekers met en zonder auditieve beperking dompelen zich hier onder in een surrealistisch wonderland. De Stichting MuteSounds is samen met uitvoerend producent 125Procent verantwoordelijk voor de organisatie van het festival, in de uitvoer ondersteund door vele vrijwilligers.

Doof en horend, jong en oud, ontmoet elkaar in verwondering over kunst en cultuur, die met alle zintuigen waar te nemen is. Dansen op een trilvloer, originele comedy, poëzie en theater van dove en horende artiesten. Lekker los met een potje bubbelvoetbal. Leerzame workshops over internationale gebarentaal. En voor wie toe is aan rust is er plaats in de yoga- en meditatiesessies. De complete line up maakt MuteSounds geschikt voor iedereen. Het festival is mede zo toegankelijk omdat het voor het dagprogramma geen entree heft. Het Nutfonds ondersteunt dit verbindende evenement dan ook met de maximale bijdrage van €5000,=. Alle informatie over Mutesounds 2017 leest u hier

 

 

 

Interval

Popkoor Interval in Olst Wijhe ontving een subsidie van €1500,= vanuit het Nutfonds. Deze bijdrage zet Interval in om de onderlinge samenwerking en ontmoetingen met met Wijhese koren te bevorderen. Deze samenwerking is van belang om nu en in de toekomst met elkaar naar optredens toe te werken.

Kort samengevat heet het Nutfonds in 2017 aan zes verschillende projecten een totaalbedrag toegekend van €19.000,=.

Wilt u ook subsidie aanvragen bij het Nutfonds? Lees meer