VSB logoNutfonds werkt samen met VSBfonds 

Met ingang van 15 november 2016 is de aanvraagprocedure voor een subsidie van de Maatschappij tot Nut van 't Algemeen (kortweg Nutfonds) ondergebracht bij VSBfonds. Bijdragen uit het Nutfonds zijn bedoeld voor projecten op het gebied van Mens & Maatschappien Kunst & Cultuur.

Het maximum bedrag voor een projectaanvraag is € 5000,-. Subsidieaanvragen voor het Nutfonds met een ondersteunende brief van een Nutsdepartement hebben de voorkeur. Projectvoorstellen die voldoen aan bovengenoemde criteria die educatief zijn geralateerd komen eveneens in aanmerking voor een bijdrage. 

Waar moet u op letten?

Om een aanvraag in te dienen moet u eerst een account aanmaken bij VSBfonds en vervolgens online uw aanvraagformulier invullen.

Het is belangrijk dat u aangeeft dat het een aanvraag betreft voor het Nutfonds. 

U kunt die optie in het aanvraagformulier aanvinken op het 3e tabblad.

Let er verder op dat u ook de eventuele brief upload waaruit blijkt dat een Nutsdepartement uw subsidieaanvraag ondersteunt. Nadat uw aanvraag ontvangen is, zal VSBfonds u op de hoogte houden over de voortgang van uw aanvraag. Uiteraard is het mogelijk om naast de subsidieaanvraag bij het NutFonds voor hetzelfde project een aanvraag bij het VSBfonds in te dienen. U moet dan wel de aanvraag opnieuw in zijn geheel indienen (uiteraard niet aanvinken dat het een aanvraag is voor het Nutfonds). 

Lees hier meer over hoe u subsidie aanvraagt.

Ga hier naar het aanvraagformulier

Heeft u vragen neem dan contact op met een van de regioadviseurs.

Let op!

Een aantal departementen, die aangesloten zijn bij het landelijk Nut, functioneert als lokaal fonds (w.o. Amsterdam en Rotterdam). Deze  zogenaamde fondsdepartementen kunnen niet voor subsidieaanvragen via het VSBfonds worden benaderd. 

 

Historie Nutfonds

Het Nutfonds werd in 2012 ingesteld tijdens de Algemene Ledenvergadering van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen (het Nut). Het Nutfonds ondersteunt activiteiten die in het teken staan van de (oorspronkelijke) doelstelling van het Nut. In moderne termen is dat: het bevorderen van deelname van alle burgers aan het maatschappelijk leven. Met bijdragen uit het Nutfonds worden activiteiten en projecten mede mogelijk gemaakt waarvan bij voorkeur, maar niet uitsluitend, burgers in de werkgebieden van departementen van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen profijt hebben.

 


Logo downloaden

Als uw project subsidie krijgt toegekend dan kunt u voor PR-doeleinden hieronder het logo van het Nut downloaden.

                                    

BMP                                                        PDF                                                       EPS

.