Voor informatie kunt u zich per post of telefoon wenden tot het bestuur, of u kunt per E-mail een bericht versturen.
Namens het bestuur van het departement treedt als contactpersoon op:

Dhr. J. Kruijer

Eideweg 36
9628 AR  Siddeburen

Secretaris telefoon: 0598-431122 
E-mail: info@kruijeradvies.nl

 

Programma 2018-2019

Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen  

Departement Noordbroek.

Programma 2018-2019.

Wo. 31 oktober     Wëreldbänd de Klinker (met koffie vooraf en in de nazit drankjes en hapjes) aanvang 19.30 uur. Toegang voorstelling € 21,00 arrangement € 12,25

Het arrangement bestaat ontvangst en nazit in besloten ruimte. Ontvangst met koffie en bonbon, na afloop voorstelling nazit met 2 consumpties en 5 koude / warme hapjes.

 

Di. 20 november Lezing         Traumaheli         door Paulien Medema

MFC Noordsuythoeve aanvang 20.00 uur. Paulien Medema, verpleegkundige en copiloot op een traumaheli van het UMCG Groningen. Ze zal vertellen wat ze zoal tegenkomt op haar reddingsacties.

30 Januari lezing                     De wording van de veenkoloniën

Door Hendrik Hachmer van het Veenkoloniaal museum Veendam.

MFC Noordsuythoeve aanvang 20.00 uur. Als er één gebied in Nederland is waar veel vooroordelen over bestaan dan zijn het wel de Groninger Veenkoloniën. Steeds weer blijkt dat men in het algemeen niets over de ontstaansgeschiedenis van dit gebied weet en men blijft hangen in stereotypen. Conservator Hendrik Hachmer van het Veenkoloniaal Museum te Veendam prikt deze luchtballonnen op bijzondere wijze door.

1.

Za. 9 februari        Niet Schieten         Kielzog aanvang 20.15 uur € 19,00

19 maart Algemene ledenvergadering aanvang 19.30 uur. MFC Noordsuythoeve. Daarna verzorgt Autorijschool Steengoed onder het motto “ Veiligheid” een bijscholing met daarin de laatste aanpassingen op het gebied van verkeersregels en alles wat daarbij komt kijken.

Za. 30 maart       Straotklinker festival Met Gert Sinnema & Westkantstad.    

Van Berensteyn aanvang 20.15 uur   € 19.50

Al j are

Zo. 14 april     Muzikale rondgang langs Erfgoed Noordbroek.

Ontvangst 12.30 uur in de kerk van Noordbroek.

Het Nut organiseert in samenwerking met plaatselijke muziek en zang talenten een tour langs 4 erfgoed locaties in Noordbroek. Waarbij veel mogelijkheden geboden worden van interactie van zang en muziek door de deelnemers aan de rondgang. Natuurlijk wordt er gedurende de middag voor een culinaire versnapering gezorgd.

2.

Muzikale rondgang langs cultureel erfgoed Noordbroek op zondag 14 april 2019.

Het wordt een gevarieerd programma voor het hele gezin waar het niet alleen luisteren is maar waar ook interactie met de optredende talenten uit Noordbroek en de regio, waarbij ook ieder zijn of haar eigen talenten kan tonen in een workshop na ieder optreden. Ook een hapje en een drankje zullen niet ontbreken.

Op vier prachtige Erfgoedlocaties  vindt dit alles op loopafstand plaats. We beginnen gezamenlijk in de kerk met een inloop vanaf 12.30 uur om 12.50 uur is de officiële opening gevolgd door het 1e optreden van het koor Middenin onder begeleiding van zangcoach Jessica Bos  met eigentijdse liedjes. Daarna gaan we in groepjes onder begeleiding aan de rondgang beginnen. Het jeugdorkest van de Muziekvereniging Oosterbroek laat zich van hun beste kant zien waarbij men zelf ook even aan de instrumenten kan “proeven”. In Molen de Noordstar speelt een band van de Rijdende Pop School met popmuziek. In het voormalige Gemeentehuis kunt u luisteren naar Aliet Hogen Esch (zang) en Hans Tobi (piano) waar Jiddische liederen (ook wel Klezmer genoemd) ten gehore worden gebracht. In het Torentje zal Jaap Vissering, die orthopedagoog en drummer is je uitleggen en laten ondervinden tijdens zijn lezing/workshop waarom drummen zo goed voor je kan zijn. Als alle locaties zijn bezocht verzamelen alle groepen zich weer in de kerk waar een optreden plaats zal vinden door het A orkest van de Muziekvereniging Oosterbroek met herkenbare muziek waar interactie van de bezoekers natuurlijk niet mag missen. Het geheel wordt afgesloten met een informele nazit met hapje en drankje dit zal zo rond 17.15 uur zijn.

Van iedere bezoeker wordt een bijdrage van € 5,00 gevraagd, jeugd tot 18 jaar gratis toegang.  

Opgave voor 7 april.  Dit kan per mail info@nutnoordbroek.nl info, bij het secretariaat  0598 431122

3.