Voor informatie kunt u zich per post of telefoon wenden tot het bestuur, of u kunt per E-mail een bericht versturen door het invullen van het formulier dat u achter de tab "Informatie aanvragen" in de kop van deze pagina kunt vinden.
Namens het bestuur van het departement treedt als contactpersoon op:

Mw. M. Slort

Javastraat 17
1782 DA  Den Helder

Secretaris
E-mail: mthslort@kpnplanet.nl

Het departement Den Helder is opgericht in 1822 en is daarmee de oudste nog bestaande vereniging van de marinestad. Anderhalve eeuw lang had het een pioniersrol op het gebied van onderwijs en ontwikkeling. De nutskleuterscholen, huishoudonderwijs, de nutsspaarbank, het waren allemaal initiatieven van deze plaatselijke afdeling.
Nu richt de afdeling zich voornamelijk op culturele activiteiten. In samenwerking met de Kopgroepbibliotheek wordt tweemaal per jaar een ‘Nut-college’ gehouden, een lezing over een actueel onderwerp met een bijzondere spreker. Ook worden in de periode september-juni voor de leden excursies en andere activiteiten georganiseerd. Het lidmaatschap kost € 15 per jaar.
Het Nut in Den Helder verstrekt op bescheiden schaal subsidies aan plaatselijke organisaties op het gebied van cultuur en ontwikkeling.

Het voorlopige programma 2019-2020 (wordt nog aangevuld):

Zaterdag 5 oktober 2019: Schouwburg De Kampanje, Theatercollege Schubert door Jan Willem Rozenboom. Leden hebben korting.

Zondag 10 november 2019:  Nut-college in bibliotheek School 7 (de beste bibliotheek van de wereld in 2018!) door schrijver/journalist Onno Blom over De Jonge Rembrandt. Aanvang 14.30 uur. Gratis voor leden. 

Zondagmiddag 1 december 2019: Schouwburg De Kampanje, Concert Lavinia Meijer en Michiel Borstlap. Korting voor leden.

Zondag 12 januari 2020: Nieuwjaarsdrankje thuis bij de voorzitter. Aanvang 16.00 uur.

 Zondag 8 maart 2020: Nut-college in School 7 door schrijver Ilja Leonard Pfeijffer over zijn boek Grand Hotel Europa. Aanvang 14.30 uur. Leden gratis. 

In mei 2020 wordt de jaarvergadering gehouden en in juni is een gezamenlijk bezoek aan een bijzondere tuin in de kop van Noord-Holland.